На државном такмичењу из Мултимедије наши ученици освојили су пето место

22.03.2015. године одржано је шесто државно такмичење из Мултимедије на коме је наша школа узела учешће да се такмичи у оквиру заједнице електротехничких школа ..

Тема овогодишњег филма за такмичење у ревијалном делу је „Покрет“. Трајање филма треба да буде између 3(три) и 5(пет) минута..

Такмичење је било организовано у просторијама Више Електротехничке школе у Београду која је иначе шесту годину за редом организатор тј. домаћин овог такмичења.

Од укупно 15 школа који су се такмичили ове године наша школа је заузела високо пето место.

У сарадњи са професорима и ученицима ове године смо урадили кратак филм на тему „Покрета“ тј. наша је идеја била да направимо неки кратак филм који ће оставити позитиван утисак на публику која буде гледала и оцењивала квалитета и оргиналност филма.

На идеју ученика који су предложили да би филм мого да се базира на оно што свакодневно виђамо а то је околина у којој живимо како је доста загађена, те због неодговорности самих људи као и због понашања према природи где човек сам уништава и трује околину бацањем отпада и тако трајно штети природи и живом свету у њој.

Ученици су уз помоћ професора снимали, обрађивали и монтирали видео материјал који су направили уз помоћ камера као аудио текст који су сами спремали и снимали у студију школе.

На крају завршног пројекта који је био у видо кратко метражног филма на тему пројекта изашли смо са поруком да ученици оснују покрет који ће се бавити заштитом животне средине како бих се спречило даље загађивање околине и учинило место сто бољим, лепшим и здравијим за живот...

Касније је после овог нашег филма дивља депонија која се налазила преко пута обданишта уклољењна тј. Очишћена и сада је то место лепше и боље и остаје како треба да буде убудуће чисто и лепо.